Fütüristik Elektrikli Araba Shane İle Tanışın


  Elektrikli araçlar ulaşımın geleceğidir ve Shane elektrikli otomobil gibi devrim niteliğindeki fikirlerle bunun nedeni hiç de şaşırtıcı değil. Daha yeşil ve daha temiz şehirlere bir adım daha yaklaşırken, Shane benzersiz tasarımı ve fütüristik özellikleriyle elektrikli otomobiller için yeni yollar açmaya hazırlanıyor. Bu yazıda, Shane elektrikli otomobile, özelliklerine, onu neyin öne çıkardığına ve neden elektrikli otomobil pazarına umut verici bir katkı olduğuna derinlemesine bakacağız.

Shane elektrikli arabası, bu büyülü (ve tehlikeli) cihaz Hoverboard‘un mucidi Shane Chen‘in buluşudur.

Shane Chen aynı zamanda bu elektrikli otomobilin benzersiz tasarımının arkasındaki itici güçtür.

Hoverboard (media by JC)

Shane elektrikli otomobili verimlilik, konfor ve yeniliğin nihai birleşimi olup onu türünün tek örneği haline getiriyor. Shane’in en dikkat çeken özelliği elektrikli otomobil pazarında yeni bir özellik olan dev tekerlekleri. İki tekerlek, beş yolcuya kadar kapasiteli kapsül benzeri bir kabini sandviçliyor. Tekerlekler, vücut hareketine “otomatik” tepki vermelerine ve hareket halindeyken dengeyi korumalarına olanak tanıyan karmaşık bir sistem aracılığıyla kabine bağlanıyor. 

Shane’i diğerlerinden ayıran bir diğer özellik ise dikkat çekici tasarımıdır. Otomobilin hem aerodinamik hem de şık, ona fütüristik bir hava katan gözyaşı damlası şeklindeki bir gövdesi var. Kapılar, DeLorean veya Lamborghini’dekine benzer şekilde ancak önden ve arkadan yukarıya doğru açılıyor. Beş konforlu koltuğu ve yolcuları yolculuk boyunca eğlendirmek için tasarlanmış kabin içi eğlence sistemiyle Shane elektrikli otomobilin içi de aynı derecede etkileyici.

The Shane (media by Inventist)
The Shane (media by the Inventist)

Shane, lityum iyon pille çalışıyor ancak bu olağanüstü otomobilin menzili ve maksimum hızı hakkında henüz bir bilgi yok. Buna ek olarak Shane, sürüş sırasında aküyü yeniden şarj etmeye yardımcı olan rejeneratif şoklara sahiptir ve bu da onu daha fazla enerji tasarrufu ve çevre dostu hale getirir.

Shane’in günlük ulaşımdan şehir ve kampüs ulaşımına kadar çok sayıda potansiyel kullanım alanı vardır. Dar profili ve çevikliği, onu şehir içi trafikte gezinmek ve park etmek için mükemmel kılar. İki tekerleğin farklı hızlarda hareket edebildiği göz önüne alındığında, Shane bir kuruşla dönebilir ve dar park etmeyi çocuk oyuncağı haline getirebilir.

Shane aynı zamanda araç paylaşımı sektöründe devrim yaratarak araç paylaşımı ve paylaşımlı mobiliteye bakış açımızı değiştirme potansiyeline de sahip.

 

Parking (media by Inventist)
Cruising (media by Inventist)
Passengers (media by Inventist)

 Paket servis 

Elektrikli arabalar geleceğin yoludur ve Shane elektrikli arabası, büyüyen pazara heyecan verici, fütüristik bir katkıdır. Bunların sokaklarda yuvarlandığını görmemizin epey zaman alacağını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Bu kapsül benzeri sürüşün yüksek seviyede özerkliğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum çünkü direksiyon simidi belirtisi yok. Her iki durumda da oldukça heyecan verici bir konsept araç. Çarpıcı tasarımı ve etkileyici özelliklerinden yenilikçi teknolojisine ve potansiyel kullanımlarına kadar Shane elektrikli otomobili, elektrikli otomobil pazarını kasıp kavurmaya hazırlanıyor. 

Çevre dostu bir gelecek için çabalamaya devam ederken, Shane gibi arabalar doğru yönde atılmış çok önemli bir adımdır. Shane, elektrikli otomobillerde yeni bir dönemi temsil ediyor ve bu devrim niteliğindeki aracın geleceğinin neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

 

                                                                                              Alıntıdır. Jeffrey Clos tarafından Medium platformunda yayınlanmıştır.

0